Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι μία συναρπαστική περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας αλλά μπορεί να δημιουργήσει και αρκετό άγχος. Γνωρίζοντας όλα εκείνα που μπορεί να διατηρήσουν εσάς και το μωρό σας υγιή κατά τη διάρκεια της, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το περιττό στρες.  Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Μιχάλης Παναγιωτόπουλος προσφέρει σύγχρονη και ιατρικά ενημερωμένη φροντίδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Με συμπαράσταση και πραγματικό ενδιαφέρον θα σας βοηθήσει σε αυτή την εξαιρετική στιγμή της ζωής σας.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Πριν επιβεβαιωθεί μια εγκυμοσύνη , μέσω της μέτρησης της β-χοριακής γοναδοτροπίνης του αίματος , μπορεί να εμφανιστούν κάποια φυσικά σημεία τα οποία να σημαίνουν πως είστε έγκυος:

  • Κόπωση
  • Συχνοουρία
  • Ναυτία , με ή χωρίς έμετο
  • Επώδυνο ή πρησμένο στήθος
  • Απουσία περιόδου

Προγεννητική φροντίδα είναι η υγειονομική φροντίδα που λαμβάνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να είναι η ίδια και το έμβρυο υγιείς. Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στο σώμα της γυναίκας κατά την κύηση , οι τροφές , οι δραστηριότητες , ακόμα και τα συμπληρώματα διατροφής που επιτρέπονται , συζητιούνται από την πρώτη κιόλας επίσκεψη . Ο κ. Παναγιωτόπουλος συντονίζει όλα τα στάδια της προγεννητικής φροντίδας όπως :