Παιδική & εφηβική Γυναικολογία

Το σώμα μίας γυναίκας εμφανίζει σημαντικές αλλαγές κατά την διάρκεια της εφηβείας, είναι λοιπόν πολύ σημαντικό η σωστή γυναικολογική ενημέρωση για την φροντίδα και την προστασία του σώματός της να ξεκινήσει από αυτή την ηλικία.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Η εφηβεία φέρνει σημαντικές αλλαγές στο σώμα των γυναικών. Ο κ.Παναγιωτόπουλος βοηθάει τις νεαρές γυναίκες να καταλάβουν αυτές τις αλλαγές, συμβουλεύει με πιο τρόπο πρέπει να φροντίζουν το σώμα τους και παρέχει τη κατάλληλη θεραπεία για όποια παθολογική κατάσταση υπάρχει. Αν και μία γυναίκα δεν χρειάζεται να κάνει τεστ Παπανικολάου πριν τα 21 της χρόνια, το Αμερικάνικο Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων συνιστά η πρώτη γυναικολογική επίσκεψη να πραγματοποιείται μεταξύ 13 και 15 ετών. Στην περίπτωση που μία έφηβη είναι σεξουαλικά ενεργή ή έχει ακανόνιστη περίοδο ή εμφανίζει συμπτώματα πυελικής φλεγμονής, η επίσκεψη σε γυναικολόγο είναι απαραίτητη.

Εξαιτίας των ορμονικών διακυμάνσεων που υπάρχουν στην εφηβεία, οι γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσουν ακανόνιστη περίοδο, περίοδο με πολύ αίμα, ιδιαίτερα έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου ή ακόμα και αμηνόρροια που σημαίνει απουσία της περιόδου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα ήθελε όλες οι νεαρές γυναίκες που επισκέπτονται το ιατρείο του να είναι υγιείς και να νοιώθουν άνετες και σίγουρες για το σώμα τους. Στην πρώτη γυναικολογική επίσκεψη θα συζητήσει για θέματα όπως η έμμηνος ρύση, το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, θέματα σεξουαλικής υγείας (αντισύλληψη, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα) αλλά και καταστάσεις που προβληματίζουν τις έφηβες όπως η ακμή, ο έλεγχος του σωματικού βάρους και οι συναισθηματικές αλλαγές της εφηβείας.