Η αιδοιοπλαστική είναι μία επέμβαση που πραγματοποιείται για να αναμορφώσει τα μικρά χείλη (έσω χείλη-labia minora) του αιδοίου είτε για αισθητικούς ή για λειτουργικούς λόγους.

Η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα της αιδοιοπλαστικής μπορεί να κάνει πολύ κόσμο να πιστεύει πως οι γυναίκες την κάνουν για αισθητικούς λόγους, αυτό όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Πολλές γυναίκες ”πολεμάνε” για να νιώσουν άνετα με το σώμα τους. Αμηχανία και χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι συχνά συναισθήματα όταν υπάρχει ανησυχία για την εμφάνιση της ιδιαίτερης περιοχής. Όταν τα μικρά χείλη είναι ιδιαίτερα μεγάλα και μακριά, ο περίσσιος ιστός μπορεί να προκαλεί δυσφορία και να επηρεάζει αρνητικά τις καθημερινές ασχολίες. Μια γυναίκα που αθλείται και έχει υπερτροφικά μικρά χείλη μπορεί να ταλαιπωρείται κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης επειδή ο περίσσιος ιστός κολλάει στο πόδι τους. Τα μακριά έσω χείλη, επειδή προεξέχουν, μπορεί να κάνουν το κάθισμα σε ένα ποδήλατο αρκετά δυσάρεστο.

Ποια είναι τα αίτια της υπερτροφίας των μικρών χειλέων του αιδοίου;

Τα έσω χείλη του αιδοίου μπορεί να μεγαλώσουν με το χρόνο και να γίνουν υπερτροφικά. Οι κυριότερες αιτίες είναι:

  • Γενετική προδιάθεση
  • Ηλικία
  • Εγκυμοσύνη
  • Τοκετός
Τι προσφέρει η αιδοιοπλαστική στη γυναίκα;

Εκτός από τη βελτίωση στην εμφάνιση του αιδοίου η αιδοιοπλαστική προσφέρει:

  • Ανακούφιση από τη δυσφορία κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης
  • Δημιουργία αισθητικής ισορροπίας στην περιοχή του αιδοίου
  • Καλύτερη υγιεινή
  • Βελτίωση της ποιότητας ζωής
Πως γίνεται η αιδοιοπλαστική και πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα; 

Η επέμβαση πραγματοποιείται στο ιατρείο με τη χρήση Laser. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία και απλά αφαιρείται ο περίσσιος ιστός για να πάρουν τα μικρά χείλη τη σωστή ανατομική τους θέση και την επιθυμητή μορφή. Μετά την επέμβαση η γυναίκα νοιώθει μία ελαφρά ενόχληση, η οποία αντιμετωπίζεται με απλό παυσίπονο. Συστήνεται ανάρρωση για τις πρώτες 48 ώρες και χρήση φαρδιών εσωρούχων και παντελονιών για να νοιώθει η γυναίκα πιο άνετα. Επιπρόσθετα, η περιοχή δεν θα πρέπει να βραχεί τις πρώτες 24 ώρες μετά τη σμίκρυνση των χειλέων. Κολύμβηση, σάουνα, έντονη σωματική άσκηση και σεξουαλική επαφή θα πρέπει να αποφεύγεται για 3-4 εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα από την αιδοιοπλαστική είναι άμεσα, ωστόσο η τελική εικόνα θα είναι ορατή αφού επουλωθεί πλήρως η περιοχή. Μετά την επέμβαση τα έσω χείλη είναι πίσω από τα μεγάλα χείλη του αιδοίου δίνοντας μία όμορφη αισθητικά εικόνα.

 

Επικοινωνείστε μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού για να ενημερωθείτε για όλες τις αισθητικές γυναικολογικές θεραπείες που προσφέρουμε.