Ακράτεια Ούρων

Περίπου 30% των γυναικών που βρίσκονται στην ηλικία των 45 με 64 ετών πάσχουν από ακράτεια ούρων με συχνότερα αίτια τον τοκετό, νευρολογικά προβλήματα και την ηλικία. Προκειμένου να εκτιμήσετε το μέγεθος του προβλήματος και να το διορθώσετε, προγραμματίστε το ραντεβού σας.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Ορμονικές αλλαγές, νευρολογικά προβλήματα, καταστάσεις όπως η αύξηση του σωματικού βάρους και ο κολπικός τοκετός, που επηρεάζουν τους μύες που στηρίζουν ή ελέγχουν το ουροποιητικό σύστημα είναι μερικά από τα αίτια που προκαλούν ακράτεια ούρων. Η ακούσια απώλεια ούρων διακρίνεται σε τρεις κύριους τύπους:

  • Ακράτεια επιτακτικού τύπου, στην οποία η γυναίκα εμφανίζει συχνά επείγουσα επιθυμία για ούρηση που δεν αναβάλλεται, χωρίς να είναι η κύστη γεμάτη και μπορεί να συνοδεύεται και με απώλεια ούρων μέχρι να φτάσει στην τουαλέτα.
  • Ακράτεια κατά την προσπάθεια, ονομάζεται η απώλεια ούρων που συμβαίνει κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης ή ακόμα και μετά από έντονο γέλιο, βήχα ή φτέρνισμα.

Μεικτού τύπου ακράτεια ούρων, η οποία χαρακτηρίζεται από συνδυασμό συμπτωμάτων ακράτειας από προσπάθεια και επιτακτικού τύπου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της ακράτειας ούρων οι οποίοι περιλαμβάνουν αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής, ασκήσεις πυελικού εδάφους, φάρμακα, θεραπείες με erbium Laser (FotonaSmooth) και σε ορισμένες περιπτώσεις χειρουργική θεραπεία. Πριν από κάθε θεραπευτική αντιμετώπιση πραγματοποιείται ο ενδεδειγμένος έλεγχος και οι κατάλληλες εξετάσεις για να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση στο πρόβλημα σας.