Η αισθητική γυναικολογία έχει γίνει μία από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες υποειδικότητες που εισάγει την πλαστική χειρουργική και τη δερματολογία στη γυναικολογία. Η υποειδικότητα αυτή ασχολείται με αισθητικές επεμβάσεις που βελτιώνουν την εμφάνιση της αιδοιοκολπικής περιοχής αλλά και με θεραπείες που διορθώνουν γυναικολογικά προβλήματα που έχουν εμφανισθεί συνήθως μετά από εγκυμοσύνη ή λόγω ηλικίας.

Ποιες είναι οι πιο συχνές θεραπείες στην αισθητική γυναικολογία;

Η πιο διαδεδομένη κοσμητική γυναικολογική επέμβαση είναι η αιδοιοπλαστική. Κατά τη διάρκεια της, αφαιρείται τμήμα των υπερτροφικών μικρών χειλέων του αιδοίου (σμίκρυνση μικρών χειλέων) με  σύγχρονη ενίσχυση ή μείωση των μεγάλων χειλέων και σε ορισμένες περιπτώσεις τη μείωση του λίπους στην περιοχή του εφηβαίου και του ηβικού οστού.

Οι βασικοί λόγοι που οι γυναίκες ζητάνε τη συγκεκριμένη επέμβαση είναι:

1) αισθητικοί

2) λόγω αισθήματος δυσφορίας όταν φοράνε στενά ρούχα

3) λόγω αισθήματος δυσφορίας σε αθλητικές δραστηριότητες

4) εξαιτίας πόνου στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής

Η εμφάνιση των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας επηρεάζει τόσο την αυτοπεποίθηση όσο και τη σεξουαλικότητά της. Οι γυναίκες έχουν σήμερα τη δυνατότητα να αλλάξουν την εμφάνιση τους με τρόπο γρήγορο, ασφαλή και χωρίς την ανάγκη νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Μία άλλη αισθητική γυναικολογική θεραπεία, που τα τελευταία χρόνια είναι από τις πιο περιζήτητες θεραπείες αντιγήρανσης είναι η λεύκανση του αιδοίου και της περιπρωκτικής περιοχής. Η θεραπεία έχει ως σκοπό να διορθώσει την υπερμελάχρωση της περιοχής που έχει προκληθεί λόγω ηλικίας, γενετικής προδιάθεσης και ορμονικών αλλαγών.

Υπάρχουν όμως και οι βλάβες του πυελικού εδάφους (κυστεοκήλη, ορθοκήλη) που επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία και την ποιότητα ζωής μίας γυναίκας. Οι κύριοι λόγοι των παθήσεων του πυελικού εδάφους στις γυναίκες είναι ο κολπικός τοκετός, η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία και η ηλικία. Με τις καινοτόμες θεραπείες Laser FotonaSmooth, οι οποίες επιδρούν φωτοθερμικά στους ιστούς, οι γυναίκες εμφανίζουν μεγάλη βελτίωση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (ακράτεια ούρων, κολπική χαλάρωση, κολπική ξηρότητα, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή) και υψηλού βαθμού ικανοποίηση χωρίς χειρουργικές τομές και με απόλυτη ασφάλεια.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας και προγραμματίστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης για τις αισθητικές γυναικολογικές θεραπείες που προσφέρουμε στο ιατρείο μας.